Mandy in Zuid Afrika!

OppiKoppi!!!!!!

Hallo stelletje ongeduldige lieve schatten daar in Nederland!

Thanks voor alle reacties, wat heerlijk om van jullie te horen! Ik red het niet om op al jullie berichtjes persoonlijk te reageren maar ik denk veel aan jullie! Ik mis Nederland niet (eindelijk een maand geen regen ;-) ) maar jullie zeker wel!
Hier gaat alles heel goed! Heb het nog steeds heel erg naar mijn zin, met alle dagjes/weekendjes weg, de groep internationale studenten en zelfs met mijn studie! Ik heb vandaag en gister mijn eerste tentamens gehad en die gingen best goed, dus ik heb zelfs tussen alle leuke dingen nog wat ruimte gevonden om te leren haha! Vooral Afrikaans vind ik ook echt leuk om te volgen, die docente is een heerlijke vrouw en behalve het spreken gaat het me best goed af; ek voel my baie lekker!! Hierdie lewe is baie mooi, ek sal die nie snel vergeet nie!
Ik heb in de tussentijd ook wel weer wat meer van Pretoria en omgeving gezien, al was dat niet heel cultureel verantwoord ;-) Tijdje geleden hebben Leonie, Kim en ik bij Gerrit (vriend van Kim) een braai gehad. Hij had ons uitgenodigd bij hem thuis, was erg gezellig. Super mooi huis met een tuin met zwembad en een mooie patio met een echte braai. Dat is pas traditioneel braaien zeg, met een houtvuur! Gerrit heeft ook vier honden die het erg leuk vonden dat wij er waren en zij aandacht kregen dus ik heb me goed vermaakt!
Verder zijn we vorige week zaterdag naar Menlynn mall geweest, lekker ouderwets geshopt met de meiden! Dit is een groot overdekt winkelcentrum in Pretoria, en aangezien het die dag bewolkt was (ja eerste en enige keer dat ik dat hier heb meegemaakt ;-P) was dat een goeie keuze! Kim en ik hebben squash spullen gekocht en ons ingeschreven bij Tukssport, dus nu kan ik me eindelijk een echte Tukkie noemen! Squashen was ook erg leuk, al heb ik vier dagen spierpijn gehad haha! Morgen weer, dus dat wordt wat ;-)
Elke zondag is hier op Hatfield een markt, dus daar nog lekker rondgestruind en wat dingetjes gekocht (oorbellen, en een hele gave canvas painting). Ze hebben ook hele mooie leistenen beeldjes, dus die ga ik nog zeker een keer halen! Verder in en rond dat weekend lekker rustig aan gedaan, af en toe een drankje op Square, overdag lekker in het zonnetje gelegen met een boek, wat heerlijk dat je verder geen verplichtingen hebt!
Vorige week woendag hadden ze bij het pizza winkeltje verderop in de straat live muziek. Dat was echt heel chill, het is een beetje zo'n hippie tent aan de straat, met hele goedkope en supergoeie pizza's! Ze hadden allemaal stoelen en vuurkorven, en je kon je eigen drank meenemen, dus wij lekker daar pizza besteld, biertje en een waterpijp erbij, lekker muziek luisteren en een beetje kletsen... ultiem relaxen! Gelijk gesprekken met de mensen om je heen, tips gekregen over wat nog leuk is om te doen hier, helemaal top. De mensen hier (ja ik blijf het zeggen) zijn zo vriendelijk en gastvrij! Als je een beetje weet wie je voor je hebt kan je lekker kletsen en voor je het weet zit je de hele avond samen en maak je een afspraak om een keer samen wat te gaan doen, en handig natuurlijk, want zij hebben allemaal een auto haha!
Donderdag nog naar Inception geweest, nieuwe film met Leonardo DiCaprio, wat een gave film zeg! Iedereen die hem nog niet heeft gezien, wel doen!!!

Ja dat was vorige week, maar toen kwam het voorbereiden voor het weekend waar we al weken naar uitkeken! OPPIKOPPI FESTIVAL!!!!
Inpakken, taxi en auto regelen, drank inslaan, genoeg te eten, tenten, slaapzakken etc. Vrijdag ochtend 11 uur na een heleboel proppen toch alle spullen en mensen in de auto gekregen en daar gingen we dan! 5 meiden en 5 jongens (meiden uiteraard in de auto en de jongens in de taxi ;-) ) Oppikoppi is (zeggen ze) het grootste festival van Zuid Afrika, en ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Pretoria, ergens in de middle of nowhere. Na een lange rit langs uitgestrekte landschappen (die nu nog bruin zijn vanwege de droogte, maar het schijnt nog veel mooier te worden in het regenseizoen) en tussendoor een aantal sloppenwijken/dorpjes (heel surrealistisch overigens) kwamen we aan bij een hobbelige weg naar de ingang van ons weekend. Het fijne rode stof waaide ons gelijk in de ogen, haren, oren (en welke plek je je dan maar kan voorstellen, moet je nagaan hoe vies ik was op de terugweg), maar we kregen een officieel OppiKoppi bandje! Aangezien wij eerder aankwamen dan de jongens hebben wij maar de tenten opgezet (oke oke, ter compensatie van de taxi) en na een uur, wij waren al klaar, kwamen ook zij aan. Spullen in de tent gedumpt en chillen maar! De foto's zijn er een mooi bewijs van!
En wat een mooi weekend was het zeg! De bands kende ik natuurlijk niet (afgezien van een paar nummers die ik hier heb gehoord, en C-Mon & Kypski!) maar ik heb er nu zeker een paar gave leren kennen! Om een paar te noemen: Die Heuwels Fantasties, The Narrow, Die Tuindwergies en mijn grote favoriet was Zebra&Giraffe! Downloaden en laat weten wat je vind! Uiteraar ook Jack Parrow gezien, wat een gast zeg, als je een foto opzoekt weet je genoeg. Soort van hele lelijke Ali-G, iemand die het puur voor de naam en het geld doet, maar ik heb me prima vermaakt in ieder geval. Publiek ging wel los omdat iedereen het kent, dus dat was wel leuk om te zien. Tussen alle muziek door slenter je dan een beetje op het terrein rond, ff zitten, ff drankje halen, hamburger scoren, nog een drankje halen etc etc.
Wat heel gaaf is, was het uitzicht. De camping en festivalterrein lagen zeg maar gewoon plat, maar in het midden had je een hele stijle heuvel die je via een touw over de rotsen op moest klimmen (nee, in NL zou dat niet door de Arbo komen ;-) ) en als je boven was kwam je bij een dj-stage en had je uitzicht over het hele terrein beneden en het landschap waar we overheen hebben gereden. Super! Sowieso was die stage heel erg chill, veel goede dj's (veel slechte ook haha) in allerlei stijlen, waaronder minimal, techno, house en dubstep. Mijn favoriet was een vrouwelijke dubstep-dj, Funafuji, zij was echt heel goed en het geniaalste vond ik nog de shaggies die ze tussendoor aan het roken was! (Oh ja Rob, ze hebben hier Drum!)
Om een uur of 5 gingen we steeds terug naar de tent, omdat het dan donker werd en erg koud. De eerste dag hadden we echter nog niet door dat het camping terrein niet verlicht was, en gingen we pas terug toen we naar bed gingen. Spijt! Een uur lang hebben Leonie en ik gezocht, rondgelopen, gevloekt en chagerijnig gedaan op elkaar! Het was 5 uur 's nachts, het was koud, ik had een groep van 5 man tijdens een pit op mijn voet gehad en kon amper lopen en het was dramatisch! Ook heel leuk tussen de bosjes door met doornen van minstens 3 cm overal! Uiteindelijk Kim gebeld, die al een paar uur sliep, dat ze ons moest komen halen ;-) Over de hele camping lopen schreeuwen en dan maar op het geluid afgaan. We stonden tien meter van onze tent af.
En nee we hebben geen mensen wakker geschreeuwd want het was blijkbaar een algemeen bekende techniek daar, we zijn heel wat mensen tegengekomen die hetzelfde probeerden, of ons doodleuk vroegen: ‘have you seen my tent?'. Uhm dude, what do you think??
Maar goed, de andere dagen ging het goed, dus 5 uur naar de tent, vest/jas (of beiden) aan, drank bijvullen, nog ff snel een boterham met pindakaas, een zak chips en/of een bak noodles wegwerken (bij gebrek aan beter ;-) ) en dan weer terug naar het festival terrein! De optredens duurde tot ongeveer 5 uur 's nachts, dus je kan je voorstellen hoe laat (lees:vroeg) het werd ;-)
Al met al een mooi weekend, lekker relaxed, je eigen ding doen en genieten! De groep was ook erg leuk, iedereen deed lekker zijn eigen ding, geen verplichting om bij elkaar te blijven en als je elkaar tegenkwam was het ook gezellig! Uiteraard ben ik wel bijna constant met Leonie gebleven, dus dat was chill.
Ondertussen werden we nog steeds bedolven onder het stof, alles waaide op en aangezien je niet kon douchen (ja, Leonie heeft een poging gedaan en na een uur in de rij staan bleek het water op te zijn ;-) ) was iedereen ongeveer rood en zwart. Toen ik thuis kon douchen ben ik nog nooit zo blij geweest, zelfs niet na 7 dagen Sziget!
Maandagochtend moesten we helaas weer de tenten inpakken en naar huis. Iedereen lekker brak natuurlijk, maar ging op zich nog best snel. Om 12 uur stipt vertrokken, helemaal klaar om eindelijk te kunnen douchen...... en toen stonden we in de file. Uhm, ik zit hier toch in de middle of nowhere?? Ja dat dacht de rest van de Oppikoppi gangers ook. Na een gestage rit, tussendoor nog gestopt voor wat eten (doe mij maar een salade, meer kan mijn maag niet aan ;-) ), uiteindelijk om half 5 thuis. Lekker douchen en nagenieten van een heeel heel heel goed weekend!

Dikke kus aan iedereen!

Rob

YES!! Ik hoef geen shag mee te nemen.
Prachtig verhaal weer. Echt schitterend dat met je tent zoeken.
De minst leuke dingen maken soms de mooiste verhalen.
Have fun!! Oh ja, dat heb je al ;-)

mama

Bedankt voor je snelle reactie. Je had even een duwtje nodig hahaha Wederom een prachtig verhaal, daarom willen we meer. Je maakt veel mee en schrijft zo leuk.
kus van een ongeduldige schat uit nederland xxx
liefs mama

Ronald

Volgens mij komt het volgend verhaal pas over 'n maand, omdat je nu vast grandioos moet 'healen' ( ff pesten :)) .
Dat was dus a real party! Die Afrikaner weten van wanten. Hierzo everything well. Tineke en ik komen weer tot de ontdekking dat Nederland ook mooi kan zijn. Last visit: Haarlem. Dank voor je news and till next time!

Tineke

Ik vind je verhalen geweldig, want ze zijn zo beeldend dat ik het allemaal voor me zie gebeuren. En inderdaad, de minder leuke ervaringen en ontberingen leveren de mooiste verhalen op. Niets is volledig voorspelbaar en daardoor word je iedere keer weer verrast! Ik wens je nog vele mooie ervaringen toe, dan kunnen wij weer genieten van het verslag ervan!

harry

Kijk, dat bedoelde ik nou! Dat is weer smullen van zo'n reisverhaal.
Ik ben erg blij dat je het zo naar je zin hebt en dat je je tijd vol krijgt met al deze ervaringen. Daarom maak je zo'n reis toch?
Ik kijk nu al uit naar het volgende verhaal en uiteraard de foto's daarbij.
Grtjs van mij en Ellen en een hele dikke x

Mandy

Zie al die ouders, schoonouders, stiefouders etc eens desperate mijn verhalen volgen haha! Nee bedankt, fijn om te horen!
Liefs

Angeline

Het lijkt wel of het leven daar een groot feest is! En dan te bedenken dat je pas 3 weken weg bent of zo.Goed om te horen dat je toch zelfs tussendoor nog een tentamen doet! Ik realiseerde me vandaag dat het voor het eerst sinds hele lange tijd is dat je er geen baantje naast hebt ....

je zussie

nou ik was niet heel desperate aan t wachten op je verhaal.maar was wel zeer verrast toen ik een nieuw verhaal kon lezen. weer erg leuk geschreven. t lijkt me een erg leuk festival! (behalve de muziek dan:P)

veel plezier nog en spreek je snel;)

Auke

Hé Mandy,

Wel leuk om al die verhalen van een andere wereld te lezen. Ik heb net een half uur Funafuji geluisterd. Klonk goed!

Succes nog verder daar!

Charlotte

Hey meid!

wat leuk om weer te lezen hoe het met je gaat! Volgens mij is het daar een groot feest. Geniet er van.
Liefs

Mera

Hoi meid!

Wow, ik ben benieuwd naar dat festival terrein! Ga zo op je facebook kijken. Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt! :-)

Dikke kus